Hade du svårigheter att kunna ladda ner appar från App store under 15 december så berodde det till största del på nysläppet av spelet Super Mario Run.

 

Det var många iPhone-användare som upplevde svårigheter med App store under mitten av december. En del kunde inte alls komma in i App store, andra kunde komma in men inte ladda ner eller uppdatera appar. Många andra upplevde bara en oerhört seghet i samband med sitt surfande på App store. Man kan enkelt konstatera att stormen kring nya Super Mario Run påverkade avsevärt fler än bara de spelsugna och nyfikna människorna som kom för att få en första glimt av spelet.

 

Apple själva lät snart användare få veta att man drabbats av driftproblem, men att man arbetade på att lösa problemet, vilket enligt uppgifter var färdigt på några timmar.

 

Just spelet Super Mario Run kostar ingenting att ladda ner. Men då får man inte hela spelet, utan en gratisversion som innehåller de tre första banorna, samt en stund in på den fjärde barnen. Vill man därefter spela vidare behöver man köpa spelet som i dagsläget kostar över hundralappen.

 

Hur blev recensionerna av det nya Mariospelet?

Många är det som är riktigt glada att Mario kommit till mobilen, men besvikelsen är stor över kostnaden. Man menar att gratisversion, som är något av en demo, är alldeles för kort, och att priset för fullversionen är alltför högt. Därefter får Super Mario Run kritik för att man inte själv kontrollerar springandet på en önskvärt sätt. Nu springer man genom ”auto run”, vilket mer irriterar är underlättar, menar många. Andra är mer entusiastiska och menar att detta är ett kvalitetsspel, och då får man helt enkelt vara beredd på att betala för det.

 

Det är många tankar och recensioner av Super Mario Run, kanske inte så konstigt när Mario är ett namn som väcker nostalgiska minnen och känslor hos de flesta. Det är ett tungt lass att bära att försöka leva upp till förväntningarna i detta steg från klassiskt Nintendospel till nutida och framtida mobilteknologi.