iPhone har funnits i många år nu. Det fanns inte så mycket tillbehör att köpa till iPhone i början när de första modellerna släpptes. Men ganska så snabbt så insåg man att telefonen skulle bli en stor produkt som fler och fler skulle komma att använda. För varje ny modell som släppts så har det kommit mer och mer tillbehör till dessa telefoner. Idag finns det så mycket tillbehör att man i stort sett kan ha sin telefon till i princip vad som helst. Vi är idag helt beroende av våra mobiler, de har blivit ett med våra liv och vi har dem alltid med oss. Detta gör att vi också måste skydda dem för att det inte ska uppstå olyckor med dyra reparationer som följd.

Ett skydd som blev en accessoar

Eftersom iPhone alltid har varit en dyr telefon att köpa så har de flesta velat ha ett skydd till mobilen. Detta har givetvis mängder med företag tagit till vara på och skapat det ena innovativa skyddet efter det andra.

iPhone skal och fodral har helt enkelt blivit en stor miljard-marknad där vi konsumenter inte bara köper ett utan ofta flera, bara för att det är snyggt och roligt. iPhone skal och fodral fungerar alltså idag som ett smycke eller accessoar som vi gärna visar upp.

Det är dock stor skillnad på de olika skalen som finns, det finns allt från billiga plastskal till riktigt kvalitativa och dyra alternativ, det finns till och med modeller i guld för 10-tusentals kronor. På senare tid har det dock blivit mer populärt med iPhonefodral av olika sorter.

De mest populära fodralen just nu är dom så kallade magnetfodralen som har ett mobilskal som fästs med magnet i fodralet och kan på så sätt enkelt avlägsnas från fodralet men ändå hålla din telefon skyddad. Det finns nu även modeller som har fack för kreditkort och kontanter för dig som vill slippa sin plånbok och ha allt viktigt på ett och samma ställe, för det är ju mobilen, pengar och kort som vi aldrig vill slarva bort. Ett mycket bra sätt att samla allt viktigt på ett och samma ställe.

Mobilskal kan vara en billig investering

Eftersom iPhone har blivit en så pass populär produkt och att så många använder just denna telefon, så uppstår det givetvis också en hel del olyckor. Telefonen blir repig, den tappas och spricker, man slarvar bort den etc. Det har uppstått så extremt mycket skador så att många försäkringsbolag inte ens täcker skador, inte ens om du har drulleförsäkring. Försäkringsbolagen förlorar helt enkelt pengar på att ersätta alla skadade telefoner.

Det är just här som ett mobilskal eller fodral kan bli till en billig investering. En sprucken display kan kosta från 1500kr och uppåt att reparera, beroende på om du även måste byta touchpanel eller bara glaset som MacWorld skriver. Om man i stället använder ett skal som skyddar mot stötar så slipper man dessa reparationer.

Ett bra och skyddande skal kostar från 150kr och uppåt, det är betydligt billigare! Tänk själv att få spräckt display eller att det går så illa att telefonen slutar att fungera, du är då utan telefon i ett par dagar och du får lägga ytterligare tusentals kronor för att få en ny fungerande telefon igen. Det är så onödiga pengar och du kommer garanterat att ångra dig att du inte använt ett skal när olyckan väl inträffar.

iPhone skal finns överallt

Det spelar i stort sett ingen roll vilken affär du går in i, du hittar nästan alltid iPhone skal och fodral överallt. Jag har även sett dem i bokhandeln och på andra konstiga ställen. De har blivit en så stor produkt att den helt enkelt säljer överallt. Detta har givetvis gjort att ett antal webbutiker också dykt upp, en efter en. Bumpy.se är en av butikerna på nätet som erbjuder mängder med skal till iPhone, fodral och tillbehör. Om du äger en iPhone men inte har något skydd, då är det dags att du kollar runt och frossar i alla tillbehör som finns. Där finns även andra sorters tillbehör som hörlurar, högtalare, laddare och iPadfodral för dig som även vill skydda din iPad.