Ibland när du köper en telefon på avbetalning så är den låst till operatören och efter din avbetalning är klar behöver du låsa upp telefonen för att kunna använda dig av en annan operatör än den du köpte telefonen genom. Det finns många ställen där du kan låsa upp iPhone 7 Plus och många andra telefoner.

Se till att du lämna in din telefon på ett service ställe som ger dig garantier och se till att du tar en backup på innehållet i din telefon så som bilder och kontakter då det finns en chans att den blir återställd under upplåsningen.

Om du redan har en rutin för att göra backup på din telefon är du en av få då dom flesta inte tänker tanken på att telefonen kan gå sönder eller tappas bort och upptäcker först när den är borta hur mycket av våra liv som är sparat i våra telefoner.

Se även till att skydda telefonen fysiskt med ett yttre skydd som håller den säker mot skador, repor och dyra reparationskostnader och det gör du på ett enkelt sätt med ett mobilskal eller ett fodral. Om du väljer ett fodral får du oftast även förvaring för dina kort och andra tillhörigheter. Det finns många butiker på online och fysiskt som har ett bra utbud av tillbehör till dom flesta modellerna på marknaden och har du en av dom vanligare modellerna som iPhone eller Samsung Galaxy finns det ett enormt utbud.