Nokia har släppt nyheten att man i tidiga 2017 kommer att släppa två nya android-telefoner.

 

Entusiastiska rykten har florerat sedan en tid tillbaka att Nokia snart skulle göra comeback med nya smarta telefoner och surfplattor. Många röster hoppas få se något på marknaden i sista kvartalet av 2016, kanske inför den då stundande julhandeln. Men Nokia gick då själva ut med nyheten att nya android-telefoner kommer att släppas under Mobile World Congress som sker i Barcelona under februari 2017.

 

Med all säkerhet väntar Nokias fans med spänning på de nya telefonerna. Telefonerna som visas upp av partnern HMD Global är inget för den mest prestanda-fokuserade användaren. Vad vi hittills kunnat se av den nya Nokia 150 så är det en enklare telefon som också kommer med de praktiska funktionerna av VGA-kamera, FM-radio och MP3-spelare.

 

Skärmen i en Nokia 150 ska vara i storleken av 2,4 tum och ha en upplösning på 240×320 pixel. Batteritiden ska ha imponerande 31 dagar om telefonen är i standby, men med 22 timmar för tal. Med tanke på att det inte rör sig om en telefon med imponerade och nyskapande prestationer, så är priset desto med konkurrenskraftigt. Exakt när telefonen kommer till Sverige, eller exakt hur mycket den kommer att kosta är lite osäkert. Men troligtvis kommer den under början av 2017 och kostar någonstans runt 240-250 kronor.

 

Det är lätt att hamna i ett sällskap där var och en sitter djupt försjunkna i sin telefon. Med nya Nokia 150 får man mer tid att uppmärksamma verkligheten, då innehållet i Nokia är mindre distraherande än hos sina innehållsrika konkurrenter. Däremot går man inte miste om telefonens praktiska funktioner så som musik, kamera och telefonsamtal.

 

En variant av Nokia 105 ska också komma med funktionen av ha plats för två simkort. Detta möjliggör att man exempelvis kan ha två olika telefonnummer, som går till samma telefon. Detta kan vara en fördel för företag som vill ha en och samma telefon, men exempelvis enkelt kunna skilja på jobb-samtal och privata samtal genom olika fakturor.